T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - NEBAHAT ALPARSLAN KARADAVUT İLKOKULU

9 EYLÜL İZMİRİMİZİN KURTULUŞU’NUN 101. YIL DÖNÜMÜ SEBEBİYLE OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MEHMET TORUN BİR MESAJ YAYINLADI.

Eylül 1922, İzmir'in kurtuluşu olarak tarihlere kazındı. Şanlı Türk ordusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde silah arkadaşları ile birlikte 9 Eylül 1922 günü İzmir'i düşman işgalinden kurtardı. Sakarya Meydan Muharebesi ile başlayan Türk ordusunun şanlı zaferleri Yunan askerlerinin denize dökülmesi ile son buldu.

Türk Ordusunun kazandığı bu zafer, Mudanya Ateşkes Antlaşması’na giden süreci başlattı. Türkiye, Mudanya Ateşkes Antlaşması’ndan sonra 24 Temmuz 1923’te Lozan Barış Antlaşması’nı imzaladı. Böylece Türk milleti, varlığını bütün dünyaya kabul ettirmiş, Türk devleti de tam bağımsızlığını kazanmış oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir özveri ve canları pahasına ördüğü zaferin, "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh da tüm vatandır." diyerek başlattığı bugün milli mücadele ile Türk milletinin cesur ve kararlı duruşunun zaferle taçlandığı bir gündür.

 

Bu vesileyle tüm halkımızın 9 Eylül Kurtuluş Günü'nün 101. yılını kutluyor, başta Türk milletinin büyük önderi ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

                                                            Mehmet TORUN

                                                               Okul Müdürü

 

09-09-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.09.2023 - Güncelleme: 09.09.2023 11:11 - Görüntülenme: 211
  Beğen | 0  kişi beğendi