T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - NEBAHAT ALPARSLAN KARADAVUT İLKOKULU

Velilerimize Güvenli İnternet Hakkında Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Değişen ve gelişen dijital dünyamızda internet ortamında güvenli kalabilmek ve öğrencilerimize iyi birer örnek ve model olabilmek adına velilerimize e-güvenlik politikamız kapsamında çevrimiçi veli bilgilendirme toplantısı yapılarak hazırlanan güvenli internet broşürleri sitemizde yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, teknolojinin doğru kullanımının daha da büyük önem kazandığı bu dönemde çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere destek olmak için 'Güvenli İnternet Kullanımı' ve 'Siber Zorbalık' başlıklı iki kılavuz hazırladı. Kılavuzda, çocuklara rehberlik etmek için ailelere "Bilgi sahibi olun, İlgili olun, Ortak kullanım alanları oluşturun, Güvenlik tedbirleri alın, Bilinçli hareket edin, Çocuğunuzun ekranı siz olun" şeklinde öneriler sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kılavuzların içeriğinde anne babalara bu süreçte ne yapmaları, nasıl davranmaları ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda kısa ve uygulanabilir öneriler sunduklarını belirterek anlatılanları kare kodlar aracılığıyla ulaşılabilecek videolar ile desteklediklerini ifade etti.

Küresel salgın sürecinde öğrencilere akademik destek sağlamanın yanı sıra onların ve ebeveynlerinin psikolojik sağlamlığının korunmasına da önem verdiklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Fiziksel mesafelerin olduğu bu dönemde biz de teknoloji sayesinde öğrenci, öğretmen ve velilerle iletişimimizi hiç kesmeden yoğun bir şekilde sürdürebildik.  Hemen hemen her buluşmamızda ailelerden 'teknolojinin doğru kullanımı' konusunda sorular geldi. Tüm sorulara yanıt verebilmek, çocuklarımıza rehberlik etmeleri için anne babalara destek olabilmek için uzmanlarımız önemli bir hazırlık yaptı ve sonuçta bu bilgiler iki kılavuzda toplandı. 'Güvenli İnternet Kullanımı' ve 'Siber Zorbalık' kılavuzlarının içeriğinde anne babalara bu süreçte ne yapmaları, nasıl davranmaları ve ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda kısa ve uygulanabilir öneriler sunduk. Anlatılanları kare kodlar aracılığıyla ulaşılabilecek videolarla da destekledik. Kılavuzlardaki kare kodları tarayan velilerimiz sorularına uzmanlarca verilmiş yanıtları bulabilecekler. Bizler her zaman olduğu gibi okul ve aile iş birliğini geliştirmeye ve tüm imkânlarımızla çocuklarımız ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Detaylı bilgi için tıklayınız

19-01-202119-01-202119-01-202119-01-202119-01-202119-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2020 - Güncelleme: 02.01.2023 00:52 - Görüntülenme: 600
Kaynak: http://www.meb.gov.tr/teknolojinindogrukullanimiicinailelereyonelikikiyenikilavuz/haber/21018/tr
  Beğen | 0  kişi beğendi