T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - NEBAHAT ALPARSLAN KARADAVUT İLKOKULU

NAKİ'de Yeni E-Twinning Projemiz: "Alternatif Sonlar Bir Disiplinlerarası Yaratıcı Okuma Projesi"

Okulumuz 4-A sınıf öğretmeni Turcan GÜVEN , 4-B sınıf öğretmeni Şeyma UYAR ve 4-C sınıf öğretmeni Reyhan KARACAR  "Alternatif Sonlar Bir Disiplinlerarası Yaratıcı Okuma Projesi"ni birlikte yürütüyorlar. Proje Disiplinler arası Kitap Olmayan Ayı'yı (Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Yaşam Bilimleri, P4C) işleyerek kitabı unutulmaz kılabilmek.Okulumuz 4-A, 4-B, 4-C sınıf öğretmenlerine ve öğrencilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Projemizin amacı; Uzaktan eğitimde yapmak zorunda olduğumuz korona günlerinde disiplinler arası bağlantılar kurarak, öğrenci katılımına odaklanan, E-Twinning temelli yaratıcı düşünme, okuma-yazma zevkli, eğlenceli bir proje oluşturmak; Her an yeni bir şeyler öğrenmeye istekli, sürekli düşünen, hisseden ve hayatını kuran çocukların dil ve düşünme becerilerini en üst düzeyde geliştirerek hayata geçirilmesini amaçlayan bir eğitim programıdır. Amacımız sadece yazar yetiştirmek değil, yaratıcı güçlerini kullanarak kendini yazılı olarak düşünebilen ve ifade edebilen bireyler yetiştirmektir.

E-Twinning üzerinden hazırlanan projemizin amacı Web2 araçlarının etkin kullanımı kapsamında; öğrencilerimize eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi öğretmek, problem çözme becerilerini geliştirmek, öğrenme ve iletişim becerilerini geliştirmek, öğrencilerimizin düşünce ve duygularını, tasarımlarını en doğru ve etkili şekilde ifade etme becerisi kazanmalarına yardımcı olmak, üretken olmalarını ve kurgu yeteneği kazanmalarını sağlamaktır.

Projemiz 18.01.2021 tarihinde başlamıştır.

06-02-2021

18-01-2021

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2021 - Güncelleme: 12.01.2024 07:33 - Görüntülenme: 675
  Beğen | 1  kişi beğendi