T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - NEBAHAT ALPARSLAN KARADAVUT İLKOKULU

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" NAKİ’DE UYGULANMAYA BAŞLANDI.

Değerli Velilerimiz,

MEB, eğitimin tüm kademelerinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ni başlattı. Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de NAKİ Ailesi olarak Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ne katılıp çok zengin ve geniş katılımlı etkinlikler yapacağız. Proje kapsamında uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma

b)Hikâye Tamamlama

c)Hikâye Kartı Hazırlama

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  Naki’de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ni başlattı.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlandığı "Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ni okulumuz genelinde uygulamaya başladık. 

Dil zenginliği, büyük oranda kültür zenginliğine dayandığı, onu yansıttığı için dilin anlam içeriğiyle, parçası olduğu kültürün içeriği arasında tam bir örtüşme var. Bir bakıma diyebiliriz ki dil, kültür içeriğinin aynası, onun simgelerle yansıtılmış ve dile getirilmiş halidir.

Okulumuz genelinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" tanıtımı yapıldı. “Klasik Eser Okuma“ etkinliğimizi gerçekleştirdik.

05-12-202305-12-202305-12-202305-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 11:10 - Görüntülenme: 938
  Beğen | 1  kişi beğendi